« terug naar vorige pagina

Vaccinatie

Patiënten die zijn geboren van 1956 t/m 1960, of patiënten ouder dan 60 met een BMI boven de 40, hebben in de week van 12 april een uitnodiging ontvangen tegen het corona virus (AstraZeneca vaccin).

Wanneer u een uitnodiging hebt ontvangen en ervoor kiest om u te laten vaccineren, dan kunt u zelf uw afspraak inplannen via de website www.vaccinatieplanner.nl

In de bijlage bij de uitnodiging ziet u de uitleg voor de vaccinatieplanner. Het is belangrijk dat de gegevens die u invult juist zijn, op deze manier is het voor ons gemakkelijk terug te zien wie een afspraak heeft ingepland en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. De bevestiging van de afspraak ontvangt u per e-mail. Indien het niet lukt om digitaal een afspraak in te plannen vragen wij u om op woensdag 14 april tussen 11.00 en 12.00 uur telefonisch contact op te nemen met één van de assistentes (0599 – 820 333), of om voor 14 april een mail te sturen naar stadenlande@ezorg.nl

Het is van groot belang dat u uw afspraak tijdig inplant. De dag voor de vaccinatie zullen wij voor de openstaande afspraakmogelijkheden actief patiënten benaderen geboren in 1955 en eerder. Indien u geboren bent in 1955 of eerder en u heeft interesse in een vaccinatie vragen wij u voor maandag 19 april een mail te sturen naar stadenlande@ezorg.nl.  

Wilt u meer informatie over het vaccin AstraZeneca, of heeft u andere algemene vragen over de vaccinatie, kijk dan op de website www.coronavaccinatie.nl, of u kunt bellen naar het landelijk publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Veelgestelde vragen:

Ben ik verplicht mij te laten vaccineren?

Nee, u bent niet verplicht u te laten vaccineren.

Ik heb een uitnodiging maar kan niet op de voorgestelde dagen.

Omdat de vaccins in grotere hoeveelheid geleverd worden en na openen niet lang houdbaar zijn is het niet mogelijk om een afspraak te maken voor een andere dag. Naast de problemen met houdbaarheid na opening is het ook organisatorisch voor ons niet mogelijk om tussendoor mensen te vaccineren, dit geeft een te grote verstoring van de normale huisartsenzorg in de praktijk.

Ik heb vragen over de veiligheid van vaccinatie.

Het AstraZeneca vaccin is de laatste weken veel in het nieuws geweest met betrekking tot bijwerkingen van trombose. Het advies is het vaccin niet te gebruiken bij patiënten jonger dan 60 jaar, omdat op jonge leeftijd de kans op deze bijwerkingen groter lijkt. Wij zullen dan ook geen mensen geboren na 1960 vaccineren met het AstraZeneca vaccin, ook niet als u dat zelf wel zou willen. Voor patiënten van 60 jaar of ouder wegen de kleine risico’s van vaccinatie op tegen het risico op ernstig verloop van een infectie met het corona virus.

Ik wil wel gevaccineerd worden, maar niet met het AstraZeneca vaccin.

Huisartsenpraktijken hebben alleen het AstraZeneca vaccin tot hun beschikking. Indien u hier niet mee gevaccineerd wilt worden weten wij niet wanneer, en door wie, u gevaccineerd kunt worden met een ander vaccin.

Mag ik met mijn medicatie of medische voorgeschiedenis een vaccinatie krijgen?

Indien u een uitnodiging ontvangen hebt heeft u ook een vragenlijst ontvangen over onder andere uw medicatie. U kunt de aanwijzingen op deze vragenlijst volgen.

Waar vind ik meer informatie?

Meer informatie kunt u vinden op coronavaccinatie.nl, of u kunt bellen naar het landelijke publieksinformatienummer 0800-1351. Wij vragen u om met algemene vragen niet de praktijk te bellen. Met het vaccineren ondersteunen wij de GGD in haar taak van publieke gezondheidszorg, en dit komt naast ons gewone werk in de praktijk. Wij proberen onze gewone zorg zo veel mogelijk door te laten gaan.

In het onderstaande filmpje ziet u de stappen die gezet worden van uitnodiging tot de registratie van de vaccinatie.