« terug naar vorige pagina

Informatie over het PGO

Wat is een PGO?

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. In uw PGO kunt u straks uw gezondheidsgegevens zetten en bekijken. Zoals een bloedonderzoek bij uw huisarts, een overzicht van uw medicijnen bij de apotheek, of een behandeling in het ziekenhuis. Deze zorgverleners bewaren uw gegevens op hun eigen website. Daardoor staan ze nu niet op één online plek. Dat kan met een PGO wél. Op dit moment zijn er ook al PGO’s waaraan u gezondheidsapps kunt koppelen, zoals een stappenteller, een fitnessapp of een caloriënapp. Wilt u meer weten? Bekijk dan de animatie.

Wat is het verschil tussen een portaal en een PGO?

Huisartsenpraktijk Stad en Lande biedt zowel een portaal als een PGO aan. Een patiëntenportaal is een website van een zorgverlener, in dit geval dus de huisarts. Komt u daarnaast wel eens in het ziekenhuis en de apotheek? Dan heeft u mogelijk te maken met meerdere portalen. Hierin kunt u gegevens bekijken over uw gezondheid. Bijvoorbeeld welke medicijnen u gebruikt. Of een bloeduitslag. Deze patiëntenportalen zijn van zorgorganisaties. Een PGO is een app of website van u zelf. U kiest zelf welke gegevens van welke zorgverlener u in een PGO bij elkaar zet. Ook kunt u straks gegevens delen. Of en met wie, dat bepaalt u. Zo heeft u al uw gegevens overzichtelijk bij elkaar. En u houdt grip op uw eigen gezondheidsgegevens. Wilt u meer weten? Bekijk dan de animatie.

Wat zijn de voordelen van een PGO?

Nu zijn al uw gezondheidsgegevens nog opgeslagen op verschillende plekken. Bijvoorbeeld bij de huisarts, de apotheek of het ziekenhuis. Straks kunt u in een PGO uw gegevens over uw gezondheid bekijken, aanvullen en delen. Met wie en wanneer u dat wilt. Dat heeft allerlei voordelen:

  • U houdt zelf grip op uw gezondheidsgegevens. Zorgverleners weten soms niet van elkaar welke medicijnen u voorgeschreven kreeg. Of welke behandeling u krijgt. Met een PGO kunt u zelf bepalen wanneer u informatie geeft aan uw zorgverleners. Daardoor kan hij zijn werk beter doen.
  • U kunt een bezoek aan de (huis)arts beter voorbereiden.
  • U kunt uitslagen en afspraken nog eens teruglezen. Op een moment dat het u uitkomt.
  • U heeft overzicht van uw gegevens en behandelingen uit het verleden.
  • Wisselt u van zorgverlener? Dan heeft u nog steeds toegang tot al uw gegevens.

CGM LIFE

Het portaal dat wij aanbieden is verzorgd door CGM. Zij hebben ook het PGO CGM LIFE ontwikkeld. CGM LIFE is te vinden op www.cgmlife.nl.

Hieronder zijn twee instructiefilmpjes te vinden om CGM LIFE te installeren en om onze praktijk in het PGO te vinden. Als u een PGO hebt geïnstalleerd, dan zijn wij te vinden onder de volgende naam: huisartsenpraktijkstadenlande.stadskanaal@medmij 

 

 

 

Meer informatie?

Meer informatie over PGO’s en online inzage van medische gegevens is te vinden op de website www.open-eerstelijn.nl, of neem contact op met één van onze assistentes.