« terug naar vorige pagina

Coronavirus in de praktijk

Coronamaatregels huisartsenpraktijk Stad en Lande

Ter aanvulling op de algemene informatie te vinden op deze website over corona is hieronder op enkele specifieke punten meer informatie:

  • Wij streven ernaar om, als dit mogelijk is, onze zorg aan u meer telefonisch, dan wel via beeldbel consults of e-consults te leveren. Op deze manier hoeven er minder mensen naar de praktijk te komen en is de kans op besmetting kleiner.
  • In de praktijk is het dragen van een mondkapje verplicht.. Dit geldt ook wanneer u in de behandelkamer plaatsneemt. In de praktijk komen veel kwetsbare mensen. Wij streven ernaar iedereen goede zorg te kunnen blijven leveren. 
  • Als u grote bezwaren hebt tegen het dragen van een mondkapje, dan verzoeken wij u vriendelijk om telefonisch contact met ons op te nemen. Er zal dan gezocht worden naar een passende oplossing.
  • Kom niet naar de praktijk wanneer u last hebt van verkoudheid, niezen, hoesten, moeilijk ademen, of koorts. Neem in dat geval telefonisch contact op met de praktijk.
  • Voor mensen met luchtwegklachten is er aan het einde van iedere werkdag een luchtwegspreekuur. Wanneer het nodig is om u voor luchtwegklachten te beoordelen, dan zal een assistente een afspraak voor u inplannen. Voorafgaand aan het luchtwegspreekuur is het de bedoeling om in de auto te blijven wachten op de parkeerplaats voor de praktijk. Zodra u naar binnen kunt, wordt u gebeld.